AFM roept financiele sector op om consumenten te helpen

Bij de presentatie van jaarverslag heeft AFM-bestuursvoorzitter Laura van Geest de financiële sector opgeroepen om verantwoordelijkheid te nemen en met oplossingen te komen om consumenten door de coronacrisis te helpen.
“De financiële markten blijken vooralsnog robuust, ondanks de volatiele koersbewegingen”, aldus Van Geest. Het is positief dat de sector initiatief neemt om consumenten te helpen die door de coronacrisis tijdelijk in de problemen komen. De AFM ziet er op toe dat dit op een verantwoorde manier gebeurt, zodat oplossingen voor vandaag geen problemen van later worden.”
“Grote groepen consumenten worden geconfronteerd met forse financiële tegenslagen. Er rust een verantwoordelijkheid op de schouders van financiële instellingen om met adequate oplossingen te komen. De zorgplicht blijft onverminderd belangrijk, het klantbelang mag niet uit het oog worden verloren en eventuele nieuwe, onbetrouwbare kredietaanbieders moeten van de markt worden gehouden. De AFM houdt bij kredietverstrekkers in de gaten of zij de stroom vragen en uitstelverzoeken goed kunnen verwerken.”